Breaking Borders Logo
5
nota 5/5 de la 2 utilizatori
   
vazuta de:   O femeie singură” este confesiunea unei femei ținută prizonieră în propria casă și adusă la nebunie de relația abuzivă cu soțul ei și de corvoada treburilor casnice.

O aventură pasională cu un bărbat mai tânăr nu o va scăpa din închisoarea în care-și trăiește cotidianul, iar hărțuirea permanentă a socrului ei o va face să-și piardă mințile. 


Rutină casnică, apeluri telefonice deșucheate, un cumnat bolnav de sex și un bebeluș cu nevoile lui fac din ea un personaj-caleidoscop (servitoare, soră medicală, baby-sitter, femeie de serviciu) ajuns în pragul nebuniei.

Piesa “O femeie singură” este scrisă de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo și Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuți actori și activiști politici ai Italiei. Dario Fo și Franca Rame au avut curajul asumării convingerilor și angajamentului față de probleme politice și sociale și s-au implicat în numeroase controverse cu statul, poliția, cenzura, televiziunea și Vaticanul. Una din figurile de vârf ale farsei moderne și ale dramei politice, Dario Fo a scris peste 70 de piese de teatru. Lucrările sale au fost traduse în peste 30 de limbi, iar în 1997 el a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură. (thisfacade.com)